ویژگی های لازم آب و سنگ دانه ها برای استفاده در مخلوط بتن

10 / 10
از 1 کاربر

ویژگی های لازم آب و سنگ دانه ها برای استفاده در مخلوط بتن

تقریبا هر آب طبیعی که قابل آشامیدن است و هیچ طعم و مزه یا بویی ندارد ممکن است به عنوان آب در مخلوط بتن استفاده شود. ناخالصی بیش از حد در ترکیب آب نه تنها ممکن است بر روی زمان تنظیم و استحکام بتن تاثیر بگذارد، بلکه می تواند باعث شوره زنی، لکه دار شدن، خوردگی آرماتور، بی ثباتی حجم، و کاهش دوام شود. مشخصات مخلوط بتن معمولا محدودیت هایی را در کلریدها، سولفاتها، مواد قلیایی و مواد جامد در ترکیب آب ایجاد می کند مگر اینکه معیارها برای تعیین تاثیر ناخالصی در بتن نهایی اجرا شوند.

اگرچه اکثر آب های آشامیدنی برای مخلوط بتن ، مناسب است، سنگ دانه ها نیز باید به دقت انتخاب شوند. سنگ دانه ها حدود 60 تا 75 درصد حجم کل بتن را تشکیل می دهند. نوع و اندازه سنگ دانه های استفاده شده، به ضخامت و کاربرد نهایی بتن بستگی دارد.

برای ساخت بتن در مقاطع نسبتا نازک ساختمان می توان از سنگ دانه های کوچک استفاده کرد در صورتی که از بتن دارای سنگ دانه های تا اندازه 6 اینچ برای ساخت سدهای بزرگ استفاده می شود. درجه بندی مستمر اندازه اجزا به منظور استفاده کارآمد از خمیر، مطلوب است.

علاوه بر این بهتر است سنگ دانه ها از هر نوع ماده ای که بر روی کیفیت بتن تاثیر می گذارند، عاری باشند.

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :